De voordelen van nieuwbouw

Bent u toe aan een ander huis op een andere plek? Denk dan eens aan nieuwbouw. Want nieuwbouw biedt meer comfort, meer gemak en meer mogelijkheden om uw persoonlijke woonwensen te realiseren. Daarnaast woont u in een nieuw huis veiliger en energiezuiniger. Alles is immers volgens de nieuwste inzichten gebouwd.
Nieuwbouw is ook nog eens financieel erg aantrekkelijk. Nieuwbouw, kortom, dat staat!

nieuwbouw, dat staat voor…

 • meer (energie)besparing
 • meer belastingvoordeel
 • meer comfort
 • meer ruimtelijke beleving
 • meer sfeer en saamhorigheid
 • meer woonplezier
 • meer duurzaamheid
 • meer toekomstige waarde
 • meer veiligheid
 • meer gemak
 • meer eigen keuzes

… meer (energie)besparing

Elke nieuwbouwwoning heeft standaard minstens energielabel A. Dat betekent dat uw huis zeer energiezuinig is. Daarmee draagt u bij aan een beter klimaat en een beter milieu. En dat scheelt ook weer in uw energierekening.

… meer belastingvoordeel

Voor een nieuwbouwhuis hoeft u geen overdrachtsbelasting te betalen; u koopt uw huis vrij op naam. In veel gevallen kunt u daarnaast gebruikmaken van aantrekkelijke financiële regelingen om dubbele woonlasten te voorkomen, zoals de overbruggingsgarantie en/of diverse terugkoopgaranties.

… meer comfort

Uw woning is goed geïsoleerd, zowel tegen kou en hitte als tegen geluid. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen op een aangename manier voor verwarming en koeling. Dat maakt het binnenklimaat nog prettiger en gezonder.

… meer ruimtelijke beleving

Nieuwbouwwoningen zijn ruimtelijker. Alles in uw huis voldoet namelijk aan het nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Ook gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen.

… meer sfeer en saamhorigheid

Nieuwbouw leidt tot saamhorigheid. U en uw buren maken een nieuwe start en dat schept een band. Daarnaast is de omgeving zo ingericht, dat u gemakkelijk met uw buren in contact komt, bijvoorbeeld bij de speelplek. Goed burencontact draagt bij aan uw woongenot.

… meer woonplezier

Bij nieuwbouwwijken is of wordt uw woonomgeving ingericht volgens de modernste inzichten op het gebied van leefbaarheid. Dat betekent dat zich in uw directe omgeving parken, openbaar groen, speelplekken, scholen, winkels en voldoende parkeervoorzieningen bevinden. Datzelfde geldt voor de verbindingen via het openbaar vervoer.

… meer duurzaamheid

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieuminder belasten en minder CO2 uitstoten. Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om uw huis van warmte en stroom te voorzien. Het groene karakter wordt nog versterkt doordat steeds meer ontwikkelaars en bouwers duurzame bouwmaterialen gebruiken, zoals verantwoord gekapt hout.

… meer toekomstige waarde

Een nieuwbouwhuis is over het algemeen een bijzonder waardevaste investering. Terwijl u prettig woont, vormt uw bezit een solide spaarpot voor de toekomst. Bij stijgende energielasten zal uw energiezuinige huis relatief in verhouding nog meer in waarde stijgen.

… meer veiligheid

Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang-en sluitwerk.
In een nieuwbouwwoning heeft u minder kans op een inbraak. Bij nieuwbouwwijken is ook uw woonomgeving ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van veiligheid.

Delen:

Nieuws

Meer nieuws »
Delen: