Zevenhuizen Zuidplas

Recreatieve gemeente én culinaire trekpleister

Zevenhuizen telt 6.000 inwoners en bevindt zich in de Zuidplas-polder. Het is een agrarische gemeente met een sfeervol dorps karakter en volop recreatieve mogelijkheden. De gemeente Zuidplas heeft de ambitie uit te groeien tot een nog aantrekkelijker woon-, leef- en werkgebied.

Landontginning

De geschiedenis van Zevenhuizen gaat terug tot de twaalfde eeuw en is er één van landbouw en veeteelt. Het land werd verdeeld in lange smalle stroken (‘weren’) die door sloten van elkaar waren gescheiden. Toen de ontginning zich verder oostwaarts van de Rotte begaf, kwam de nieuwe dorpskern van Zevenhuizen op de plaats van het huidige dorp te liggen.

Cultuur en natuur

Zevenhuizen staat gelijk aan kleinschaligheid. De gemeente heeft een gezellige historische dorpskern en viert graag festiviteiten als Koninginnedag en het jaarlijkse Oogstfeest. Met de Rottemeren en de Zevenhuizer Plas op loop- en fietsafstand biedt deze woonplek volop recreatieve mogelijkheden. Een verrassend weetje: de gemeente ontwikkelt zich razendsnel tot culinaire trekpleister. De kookwinkel, spannende smaakcongressen, paprikafestivals en aspergeweekends en tal van eetgelegenheden dagen u uit om de Zevenhuizer keuken in hoogst eigen persoon te keuren.

Delen:
Zevenhuizen Zuidplas
Zevenhuizen Zuidplas

Nieuws

Meer nieuws »
Delen: